A cukorbetegség, vagy más néven diabétesz a szervezet anyagcseréjének krónikus megbetegedése. A hasnyálmirigyben található Langerhans-szigetek egyáltalán nem vagy nem elegendő mennyiségű inzulin nevű hormont termelnek. Ennek következtében a szervezet nem képes a szénhidrát lebontására, mely a vércukorszint megemelkedését eredményezi.
Nem szabad "cukros" ételeket, italokat fogyasztani?
Nem csak az úgynevezett "cukros" ételek, és italok tartalmaznak szénhidrátot. A tápanyagtáblázatból jól kiderül, hogy a gabonafélék, tészták, és a burgonya is nagy mennyiségű szénhidrátot tartalmaz. Tehát a liszt tartalmú pékárukban is nagy mennyiségben található szénhidrát. (http://dieta-abc.hu/tapanyagtablazat.php) Egyedül csak a húsokban nincs számottevő szénhidrát pár kivételt leszámítva.
Csak húst hússal szabad enni?
Szénhidrát bevitelre a cukorbetegeknek is szükségük van. A változatos étrendnek részei a zöldségek és gyümölcsök is, melyek révén fontos tápanyagokat, vitaminokat, ásványi anyagokat és rostokat jutatunk a szervezetünkbe.
Megfelelő diéta, gyógyszeres kezelés vagy inzulinadagolás mellett a vércukorszint megfelelő szinten tartható.
Írjátok le tapasztalataitokat, mi az, amit sokan tévesen gondolnak még a diabéteszes táplálkozásról, szokásokról!
Mire kell még odafigyelni, milyen korlátokkal kell szembenéznie a cukorbetegeknek?
Naturbiobolt Webáruház
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.