Változtass!

 

A túlsúly nem csak esztétikailag zavarhat minket, hanem egészségünkre is kihatással lehet. Közvetlen kihatással lehet olyan megbetegedésekre, mint pl. a magas vérnyomás, cukorbetegség, szívinfarktus, anyagcserezavarok, valamint az ízületi megbetegedések.

A túlsúly kialakulásának számos oka lehet, ezek között szerepel az élelmiszerek túlkínálata, a zsíros és kalóriadús táplálkozás, helytelen étkezési szokások (rendszertelen, gyors étkezés, túl sok készételfogyasztás), evés frusztráció, stressz vagy unalom miatt, vagy éppen a túl kevés mozgás miatt.

Hogy mit is nevezünk túlsúlynak?

A túlzott mértékű testzsírt. A testtömeg index (http://hu.wikipedia.org/wiki/Testt%C3%B6megindex) segítségével megállapítható, hogy túlsúlyosak vagyunk-e (és ezzel együtt az elhízás mértéke is megállapítható) vagy csak egyszerűen a tükör csal.

Sokszor halljuk: egyél kevesebbet! Valóban ez a megoldás? Szerintünk nem.. nem csak..! Változtass a táplálkozási szokásaidon és mozogj többet!

Szükséged van segítségre? Naturbioboltunkban számos terméket találsz, melyek segíthetik fogyásodat!

http://www.naturbiobolt.hu/natur___biobolt_80/fogyasztas___dieta_fogyokura_83

Ahhoz, hogy sikerünk hosszantartó legyen, íme néhány fontos táplálkozás-ismereti információ.

A túl sok zsír hizlal, ezt mindenki tudja. Éppen ezért figyelni kell rá, hogy az elfogyasztott ételeknek minél kisebb legyen a zsírtartalma. Először is, kezd a napot zsír-és kalóriaszegény termékekkel (kerüld pl. a magas zsírtartalmú tejet, a tejszínes joghurtot, a fehérkenyeret, a croissant vagy az édesített müzlit), a kenyérrevalók közül inkább válaszd a zsír-és kalóriaszegény ételeket (kerüld pl. a vajat, margarint, a szalámit, a húsos felvágottat, a kenőmájast..).

Ha étkezések között megéheznél, vagy csak nasiznál valamit, mondjuk egy jó film alatt, akkor kerüld el a földimogyoró és burgonyachipset, helyette rágcsálj inkább egy kis sós stanglit vagy zöldségcsíkokat fűszeres szósszal.

Iktasd ki az édességet, helyettesítsük zöldséggel és gyümölcsökkel!

A legfontosabb! Ne feledkezz meg a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelről!

És még néhány tipp a táplálkozáshoz..

Egyél lassan, hagyd, hogy dolgozzon a szervezeted!

Egyél inkább kisebb falatkákat

A hizlaló ételeket meg se vásárold, és éhesen ne indulj neki!

Étkezés előtt igyál meg egy pohár vizet, hogy ezzel is csökkentsd az étvágyad.

Mindezek mellett véletlenül se feledkezzünk meg a testmozgásról! A rendszeres testmozgás amellett, hogy segít kalóriát égetni, erősíti a szív-és érrendszert, csökkenti a stresszt, elősegíti a lelki egyensúlyt, fokozza az oxigénfelvételt, javítja a közérzetet, erősíti a csontokat, javítja az ellenálló képességet és fokozza az anyagcserét.

 És még egy kis segítség a fogyókúrához:

http://www.naturbiobolt.hu/sos_alakformalo_termekcsomag_24648

 

karcsusito-anticellulit-fogyasztas-zsiregetes.jpg

Naturbiobolt Webáruház


A bejegyzés trackback címe:

https://naturbiobolt.blog.hu/api/trackback/id/tr216887189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása