Augusztusban még mindig lehet kirándulni és természetesen gyűjtögetni néhány gyógynövényt! De mindenki tudja, hogy ebben az időszakban mit lehet megtalálni a természetben? Nézzük meg néhány gyógynövényt!

Mezei zsurló: A föld feletti meddő hajtását gyűjtjük. Erősítő, vizelethajtó, alkalmazható erős menstruáció és izzadás ellen is.

Útifű: A levele tartalmazza a hatóanyagot. Gyulladáscsökkentő és enyhén antibiotikus hatású ezért gyakran sebgyógyító, aranyér elleni kenőcsökben hasznosítják. Teáját szájüreggyulladás, köhögés ellen alkalmazzák. A kozmetikai iparban a nagy útifű összehúzó anyagként hasznosított Hatóanyagainak köszönhetően kozmetikai készítményekben normál és érzékeny bőrön is előnyösen alkalmazható. Hidratáló, pórusösszehúzó hatású.

Zsálya: A levele tartalmazza a hatóanyagot. Elsősorban fűszernövényként ismert, az orvosi vagy kerti zsálya az egyik legrégebbi gyógynövény. Felhasználható: torokgyulladás, rekedtség, gégegyulladás, szájvíz, köhögés elleni, gyomorpanaszok

Aranyvessző: Virágos-leveles hajtását gyűjtjük. Vízhajtó hatása miatt vese- és hólyagbántalmakra, vesekőre és ödémára, hólyaghurutra, vesegyulladásra használjuk. Epeserkentő, májtisztító tulajdonsága van. Gyulladáscsökkentő, ezért vastagbélgyulladásra, nyálkahártya gyulladásra, fehérjevizelésre, Candida gombára és hüvelygombára is használható. Összehúzó hatása miatt hasfogó. Immunrendszerünket erősíti, antiallergén hatású.

Kisvirágú füzike: Virágos-leveles hajtását gyűjtjük. Csökkenti az éjszakai vizelések számát, az ürített vizelet mennyiségét is növeli. Gyulladáscsökkentő hatása miatt hólyaggyulladás, hólyagműködési elégtelenség esetén is kiválóan használható, nőknek is ajánlott ezekre a problémákra. Folyamatosan fogyasztható, hozzászokni nem lehet. Ismert káros mellékhatása nincs. Gyűjtése szaktudást igényel, mert van egy hasonmása, a deréce, ami nem gyógynövény, mérgező!

Mezei katáng: Virágos-leveles hajtását gyűjtjük, tőlevelekkel együtt. A katángkóró májat, vesét, lépet tisztít, az epehólyag tökéletes kiürítését segíti elő, leválasztja a vizet, étvágygerjesztő, sárgaság ellen jó hatású. Elősegíti a bélműködést, nem engedi, hogy az elfogyasztott étel mind felszívódjon és lerakódjon a szervezetünkben. Ebből eredően a fogyasztóteák egyik alkotóeleme.

Leveleket szedhetünk még az áfonyáról, a fekete ribizliről (ilyenkor már a termés is gyűjthető), a málnáról, a szamócáról és a szederről. A csalán frissen fosztott levelei egész nyáron szedhetők.

Gyűjthetünk még körömvirág, levendula és kamilla virágot.

Amennyiben azonban nem szeretsz gyűjtögetni, csak a már gyógynövényekből elkészített minőségi készítményeket használnád, nézz be Webáruházunkba és keresd meg a számodra legmegfelelőbb terméket!

http://www.naturbiobolt.hu/

Naturbiobolt Webáruház


A bejegyzés trackback címe:

https://naturbiobolt.blog.hu/api/trackback/id/tr416551499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása