Ahogy beköszönt a nyár, mindenki elkezdi tervezgetni nyaralását, úti céljait. Utazás előtt azonban sokan elfelejtenek gondoskodni bőrük biztonságos védelméről, esetleg adott helyzetben nem érzékelik a veszélyt.

De mit tehetünk, ha már megtörtént a baj és bőrünk sínylette meg szórakozásuk? Adunk néhány tippet, hogyan tudod kezelni leégett bőröd, mindenféle drága kence nélkül.. csak körül kell nézned a lakásban..

Az első, amit tehetsz, hogy veszel egy hideg zuhanyt, a hideg víz enyhíti az égető érzést. A tejföl, kefír vagy joghurt szintén hűsít és emellett fájdalmat is csillapít. Ha tehát van a hűtőben, vedd elő és egy órára kend rá a sérült bőrfelületre, majd langyos vízzel most le.

Hasonló eredményt érhetsz el egy paradicsom-uborka péppel is. A paradicsom köztudottan gyulladáscsökkentő hatású, az uborka pedig igen jól hidratál. A kettőt vegyítve olyan pakolást készíthetsz, ami azonnal segít a problémán. A lereszelt vagy pépesített burgonyával szintén hasonló eredményt érhetsz el, ugyanis az gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító is egyben.

Az Aloe Vera hasonlóan rögtönzött megoldás lehet. A gyógyító növény gyulladáscsökkentő hatással bír, így szinte azonnal enyhíti a viszkető, égető érzést.

Hidratáláshoz kókuszolajt is használhatsz, amely a hidratálás mellett csökkenti a hámlás esélyét is.

A napégett bőrön segíthetsz nyugtató fürdővel is, ehhez annyit kell tenned, hogy a fürdővizedbe levendula, rozmaring vagy eukaliptusz olajt csepegtetsz. Nagyon fontos viszont, hogy soha ne csepegtessünk olajt közvetlenül a sérült bőrfelületre!

Az ősi gyógynövény, a kamilla is igen eredményes lehet. A teendőd vele csak annyi, hogy egy kis kamillatea főzetet készítesz, amelyet borogatásként használhatsz. Nyugtatja a bőrt, gyulladáscsillapító és fertőtlenítő. Kamilla helyett használhatsz körömvirágot is, hasonló hatásai vannak, mint a kamillának.

A fentieken felül nagyon fontos, hogy leégett bőrrel kerüljük a napot, illetve nagyon sok folyadékot fogyasszunk.

Mindenekelőtt, mint tudjuk a legfontosabb a megelőzés! Mindig használjuk naptejet, napvédő folyadékot, vagy bármilyen napvédő terméket, hiszen ezzel megelőzhetjük a szenvedéseket, fájdalmakat.

 

Ismersz egy jobb módszert, ami bevált már? Oszd meg velünk!

Naturbiobolt Webáruház


A bejegyzés trackback címe:

https://naturbiobolt.blog.hu/api/trackback/id/tr86536905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása